ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Πρέβεζα προσφέρει μια πληθώρα εναλλακτικών επιλογών στον επισκέπτη της, όλες τις εποχές του χρόνου. Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά από προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να έχετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας χρησιμοποιώντας σαν ορμητήριο το ξενοδοχείο Cleopatra Hotel.

 • Την αρχαία ρωμαϊκή πόλη Νικόπολη του 31 π.Χ. με τα εκπληκτικά ψηφιδωτά, το αρχαίο ωδείο και το αρχαίο θέατρο .
 • Τον ποταμό Αχέροντα με τις Πύλες του Άδη, χώρο ενασχόλησης με σπορ περιπέτειας (κανό, ραφτινγκ, κ.λ.π.), γνωστό και από τη μυθολογία, που φημίζεται για τα υπέροχα τοπία του
 • Το βράχο του Ζαλόγγου, όπου θυσιάστηκαν ηρωικά οι Σουλιώτισσες
 • Το Νεκρομαντείο, δίπλα στην Αχερουσία λίμνη, το οποίο ήταν ιερός τόπος επικοινωνίας με τις ψυχές των νεκρών κατά την αρχαιότητα
 • Τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης (ερείπωμένα μνημεία)
 • Την πόλη της Πρέβεζας με τον γραφικό πεζόδρομο στο λιμάνι και την έντονη νυχτερινή ζωή
 • Τη Λευκάδα, (οδικώς μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου – Πρέβεζας), με παραλίες μοναδικής ομορφιάς όπως το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα, τον Άγιο Νικήτα
 • Την Πάργα, μία τουριστική κωμόπολη κάτω από τη σκιά του βενετικού κάστρου
 • Το σημαντικό υγροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου, με αρκετά προστατευόμενα είδη, Παρατηρητήριο Πτηνών και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
ancient Nikopolis
Lichnos beach

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Τα πιο δημοφιλή παραλίες στην περιοχή της Πρέβεζας βρίσκονται κυρίως στον κόλπο της Αμβρακικού και της Ιόνιας Θάλασσας. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε παραλίες με άμμο ή βότσαλα, οργανωμένες ή ερημικές. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής είναι:

 1. Παραλία Λούρδα: Μια αμμουδερή παραλία με καθαρά νερά και πλούσιη βλάστηση γύρω της. Είναι πολύ δημοφιλής για την οικολογική της σημασία καθώς προστατεύεται ως περιοχή Natura 2000.

 2. Παραλία Πίσινα: Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Πρέβεζας με χρυσή άμμο και καθαρά νερά. Είναι οργανωμένη και προσφέρει πολλές υπηρεσίες.

 3. Παραλία Αμμουδιά: Μια όμορφη παραλία με χρυσή άμμο και ρηχά νερά, κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά.

 4. Παραλία Καρυά: Μια εξαιρετικά όμορφη παραλία με βότσαλα και καθαρά νερά. Είναι επίσης γνωστή για τα ιαματικά της νερά.

 5. Παραλία Άρτα: Μια ακόμα όμορφη παραλία με χρυσή άμμο και ξαπλώστρες. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν χαλάρωση και ψυχαγωγία.

Αυτές είναι μερικές από τις παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε στην περιοχή της Πρέβεζας. Κάθε παραλία έχει τη δική της μοναδική ομορφιά και χαρακτηριστικά, οπότε μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

el